Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@18:36:46 GMT

استرس می تواند علائم بیماری کولیت اولسروز را تشدید کند

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۱۹۱۷۱

استرس می تواند علائم بیماری کولیت اولسروز را تشدید کند

بیماری التهاب روده به دو گروه عمده تقسیم می شود که شامل کولیت اولسروز و کرون است. بیماری‌ های التهابی روده یا IBD به گروهی از بیماری‌ ها گفته می‌شود که سبب التهاب جدار روده بزرگ و روده باریک می‌شوند و دو گروه عمده آن شامل کولیت اولسروز و کرون است.
به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دکتر شهرام آگاه روز سه شنبه در نشست خبری هفته سلامت گوارش افزود: اثبات نقش استرس در خیلی از بیماری ها بسیار سخت و دشوار است و در خیلی از بیماران مشاهده می کنیم که با استرس علائم بیماری شدید تر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: کولیت اولسروز بیماری است که قسمتی یا تمام روده بزرگ و یا به صورت پیشروند ممکن است قسمت انتهای روده بزرگ فرد بیمار را درگیر کند.
آگاه، علائم قالب کولیت اولسروز را اسهال، خونریزی و اسهال خونی اعلام کرد و گفت: تکرر دفع مدفوع و دل پیچه از آزاردهنده ترین علائم این بیماری است.
وی با اشاره به اینکه در ایران بیماری کولیت اولسروز شیوع بیشتری دارد، اظهار کرد: در ایران از هر 5 بیمار التهاب روده چهار نفر به کولیت اولسروز و یک نفر به کرون مبتلا می شوند.
آگاه افزود: کولیت اولسروز عوارض خارج روده ای دارد که شایع ترین علائم خارج روده ای در کشورهای غربی، التهاب مفاصل است و در ایران مطالعات نشان می دهد که بیماری های کبدی، تنگی مجاری صفراوی، کبد چرب و التهاب کبد شایع ترین عارضه خارجی روده ای کولیت اولسروز است.
وی ادامه داد: این بیماری در دهه های دوم و سوم زندگی و دیگری در سنین بالا در دهه های 6 و 7 است بیشتر خودش را نشان می دهد اما فرد در هر سنی می تواند به این بیماری مبتلا شود.
آگاه گفت: تظاهر بالینی بیمار در کودکان و بزرگسالن تقریبا مشابه است و هرچه سن پایین باشد ممکن است شدت بیماری بیشتر باشد.
وی گفت: کرون بیماری است که شیوع کمتری در ایران دارد و معمولا تشخیص آن سخت تر بوده و علائم آن به وضوح کولیت اولسروز نیست و بعضا عوارض روده ای آن بیشتر است.
علمی ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالکریم جبارپور** انتشار:‌گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۹۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • علائم فشار خون بالا
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)