Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشخبرنگارحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛در کنفرانس خبری بیماری‌های التهابی روده (IBD) پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد بیمارستان شریعتی که صبح امروز برگزار شد، رضا ملک‌زاده رییس هفته سلامت گوارش و معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: به طور کلی افراد مبتلا به اسهال خونی بلغمی همراه با دردهای شکمی، به احتمال زیاد دچار بیماری‌های مزمن التهابی روده بوده که باید برای تشخیص و درمان به موقع به پزشک مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: ۳۵ سال گذشته بیماری‌های مزمن التهابی روده در ایران شیوع نسبتاً پایینی داشته در حالی که طی ۴۰ سال اخیر شیوع این اختلالات ۱۵ برابر شده به طوری که امروزه حدود ۲۰ درصد از مراجعان ما را مبتلایان به این بیماری تشکیل می‌دهند.
رییس هفته سلامت گوارش با اشاره به قابل درمان بودن بیماری‌های مزمن التهابی روده عنوان کرد: مبتلایان به این اختلالات با تشخیص و درمان به موقع بیماری خود می‌توانند عمر طبیعی داشته باشند. ۵۰ درصد از بیماران دچار بیماری مزمن التهابی روده را زنان تشکیل می‌دهند و اکثر آن‌ها در سن جوانی به این بیماری مبتلا می‌شوند.
***شیوع بیماری‌های مزمن التهابی روده در ایران و اقدامات درمانیملک‌زاده افزود: زنان جوانی که به بیماری‌های مزمن التهابی روده مبتلا هستند می‌توانند بدون هیچ نگرانی در دوران بارداری و شیردهی مصرف داروهای خود را ادامه دهند. متأسفانه این بیماری در دنیا در حال افزایش است به طوری که با گسترش بهداشت و صنعتی شدن جوامع شیوع این بیماری افزایش پیدا کرده است.
وی تأکید کرد: ما باید مبتلایان به این عارضه را به موقع شناسایی کرده و سعی کنیم که آن‌ها بتوانند به زندگی عادی خود ادامه دهند. مبتلایان به بیماری‌های مزمن التهابی روده می‌توانند به صورت الکترونیکی در سایت پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد ثبت‌نام کرده و از آخرین درمان‌های این بیماری آگاهی پیدا کنند.
وی اضافه کرد:خوشبختانه در ایران ما به پیشرفته‌ترین امکانات درمانی برای معالجه بیماری‌های مزمن التهابی روده مجهز هستیم و تمام داروهایی که برای مداوای این عارضه لازم است در ایران موجود بوده است.
معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت داروی سینورا تهیه شده در شرکت سینا‌ژن را پرفروش‌ترین دارو برای مداوای این بیماری عنوان کرد و گفت: این دارو آمپولی است که باید به صورت زیرجلدی هر ۲ هفته یک بار تزریق شود. این آمپول مشابه نوع خارجی آن بوده و در گذشته قیمت این دارو حدود ۲ میلیون تومان بوده، ولی اکنون هر آمپول تحت پوشش بیمه‌ای قرار داشته و قیمت آن حدود ۲۰۰ هزار تومان است.
ملک‌زاده یادآور شد: بیماری‌های مزمن التهابی روده می‌توانند عوارض خارج روده‌ای مانند یرقان، بیماری کبدی، دردهای مفصلی و بثورات پوستی بر جا بگذارند. طبق آمار ثبت شده حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر در ایران به بیماری‌های مزمن التهابی روده دچار بوده که البته برآورد می‌شود این رقم به حدود ۵۰ هزار نفر برسد.
***تاریخچه بیماری‌های التهابی رودهدر ادامه این مراسم، همایون واحدی دبیر هفته سلامت گوارش در خصوص تاریخچه بیماری‌های مزمن التهابی روده بیان کرد: این عارضه از سال ۱۸۰۰ میلادی همزمان با انقلاب صنعتی و عواملی همچون کاهش تحرّک افراد و افزایش چاقی و مصرف مواد غذایی پرچر‌ب بروز پیدا کرد که در ایران در سال ۱۹۶۹ میلادی اولین نمونه‌های این بیماری گزارش شده است.
وی اظهار داشت: گسترش بهداشت، واکسیناسیون، استعمال سیگار و حتی مصرف مواد‌غذایی موجود در یخچال به دلیل اینکه برخی از میکروب‌ها در محیط یخچال زنده می‌مانند از عوامل مؤثر در بروز این بیماری محسوب می‌شوند، تا سال ۲۰۱۳ میزان شیوع این بیماری حدود ۱۵ برابر افزایش پیدا کرده است. مبتلایان به این عارضه باید توجه داشته باشند که هر چه زودتر تحت درمان مؤثر قرار گیرند عوارض بیماری آن‌ها (اعم از روده‌ای و غیر روده‌ای) کاهش پیدا می‌کند.
***مواد غذایی یخچالی عامل پنهان بیماری‌زادر ادامه این مراسم، رضا ملک‌زاده رییس هفته سلامت گوارش با بیان اینکه در گذشته به وسیله نمک‌سود یا دودی کردن مواد غذایی ضد‌عفونی می‌شدند، اظهار داشت: در گذشته بیماری‌هایی مانند سرطان معده به خاطر مصرف غذاهای نمک‌سود و دودی شده شیوع داشت، ولی امروزه بیماری‌های مزمن التهابی روده به خاطر مصرف بیشتر موادغذایی یخچالی گسترش پیدا کرده است.
وی افزود: نظام ثبت بیماری‌ها در کشور خیلی اهمیت دارد، در وزارت بهداشت در کل ۱۰۰ بیماری قرار است که در کشور ثبت شوند که از این تعداد ۷۰ بیماری تاکنون ثبت شده است که بیماری‌هایی مانند MS و IBD از جمله بیماری‌های ثبت شده در نظام سلامت کشور محسوب می‌شوند. بیماری‌های مزمن التهابی روده جزو بیماری‌های خود‌ایمن به شمار می‌آیند که در آن، گلبول‌های سفید بدن و سیستم ایمنی بدن به سلول‌های روده حمله می‌کنند.
***کدام شهرها و استان‌ها بیشترین بیماران را از آن خود کرده‌اند؟در ادامه این مراسم، همایون واحدی دبیر هفته سلامت گوارش در خصوص میزان شیوع بیماری‌های مزمن التهابی روده در شهرهای مختلف ایران عنوان کرد: این بیماری در شهرهایی مانند تهران، گیلان، مازندران (استان‌های شمالی) و شیراز از شیوع بالایی برخوردار بوده و در استان‌هایی مانند خراسان و سیستان و بلوچستان کمتر گزارش شده‌اند.
در ادامه این مراسم، رضا ملک‌زاده رییس هفته سلامت گوارش عنوان کرد: تنها درصد کمی از مبتلایان به بیماری‌های مزمن التها‌بی روده پس از گذشت چند سال بهبود پیدا کرده و دیگر نیاز به مصرف دارو ندارند. در حالی که اغلب مبتلایان به این عارضه باید تا پایان عمر مصرف داروهای خود را ادامه دهند. میزان شیوع بیماری‌های مزمن التها‌بی روده در آمریکا طی سال‌های اخیر حدود ۵ تا ۷ برابر بیشتر شده است.
***علائم بیماری‌های روده‌ایدر ادامه این مراسم شهرام آگاه رییس مرکز تحقیقات کولور‌کتال دانشگاه علوم‌پزشکی ایران بیان کرد: بیماری‌های کولیت اولسروز و کورو‌ن جزو بیماری‌های مزمن التها‌بی روده محسوب می‌شوند.
وی ادامه داد: بیماری کولیت‌اولسروز به طور عمده روده بزرگ را درگیر می‌کند و با علائمی مانند اسهال، خونریزی یا اسهال خونی بروز پیدا می‌کنند. مبتلایان به این عارضه معمولا تکرّر دفع مدفوع دارند.
آگاه افزود: در ایران از هر ۵ نفر مبتلا به بیماری‌های مزمن التهابی روده ۴ نفر به بیماری کولیت‌اولسروز و یک نفر به بیماری کورون مبتلا است. بیماری کولیت‌اولسروز عوارض خارج روده‌ای واضحی دارد که التهاب مفاصل شایع‌ترین عارضه این بیماری در دنیا است، ولی در ایران زردی و تنگی مجاری صفراوی از عوارض رایج این بیماری محسوب می‌شوند.
وی تأکید کرد: برخی از مبتلایان به کولیت‌اولسروز قبل از اینکه علائم روده‌ای داشته باشند، دچار علائم غیر روده‌ای می‌شوند. بیماری کورون روده باریک را درگیر می‌کند و با سوء جذب همراه است. مبتلایان به بیماری کورون دچار کاهش وزن و دل‌درد‌های شدید هستند.
رییس مرکز تحقیقات کولور‌کتال دانشگاه علوم‌پزشکی ایران اضافه کرد: همچنین ممکن است در افرادی که دچار این عارضه هستند، ترشحات روده‌ای از پوست خارج شود. بیماری کورون در مقایسه با کولیت‌اولسروز شیوع کمتر، عوارض شدیدتر و درمان سخت‌تری دارد. دانه‌های قرمز رنگ روی پا و راش می‌تواند از نشانه‌های بیماری‌های مزمن التهابی روده و یا از عوارض ناشی از مصرف داروها باشد.
آگاه بیماری کو‌رون را در زنان شایع‌تر دانست و یادآور شد: بیماری‌های مزمن التهابی روده در دهه‌های ۲ و ۳ یا دهه‌های ۶ و ۷ زندگی بیشتر بروز پیدا می‌کند و هر چه سن پایین‌تر باشد شدت بیماری پایین‌تر است.
***تاثیر ژن در بروز بیماری‌های رودهدر ادامه این مراسم رضا انصاری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: در بیماری‌های مزمن التهابی روده عفونت باکتری یا ویروسی به صورت مزمن است و سیستم دفاعی در روده باریک باید به صورت عادی دچار چالش باشد، ولی در بیماری‌های مزمن التهابی روده سیستم دفاعی بیش از حد دچار چالش می‌شود. ژنتیک در بروز بیماری کورون در مقایسه با کولیت‌اولسروز سهم بیشتری داشته بطوری که از هر ۵ نفر مبتلا به بیماری کورون یک نفر در خانواده به این عارضه دچار بوده است.
***مصرف خودسرانه داروهای گیاهی ممنوع!وی افزود: متأسفانه مشاهده می‌شود که در برخی از مواقع بیمار از طب شیمیایی ناامید شده و به صورت خودسرانه به مصرف داروهای گیاهی روی می‌آورد یا مصرف داروهای شیمیایی خود را به صورت نیمه کاره ر‌ها می‌کند که هر دو‌ی این موارد موجب عود مجدد بیماری و بروز عوارض هر چه بیشتر می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: بدن نه تنها در مقابل مصرف داروهای تجویز شده برای بیماری‌های مزمن التها‌بی روده مقاومت نمی‌کند بلکه استفاده از این دارو‌ها مانع از پیدایش سرطان نیز می‌شود.
انصاری در خصوص راه‌های تشخیص بیماری‌های مزمن التهابی روده بیان کرد: آزمایش خونی، کلونوسکوپی و نمونه‌برداری از روش‌های شایع تشخیص بیماری‌های مزمن التهابی روده است. افرادی که به التهاب مزمن روده باریک دچار بوده ۳ برابر بیشتر در معرض ابتلا به IBS قرار دارند.
***دوره‌های پس از درمان بیماری‌های مزمن التهابی به چه صورت است؟در ادامه این مراسم مهدی صابرفیروزی بیان کرد: به طور کلی درمان بیماری‌های مزمن التهابی روده به صورت خوراکی بوده و تنها در ۱۰ درصد موارد نیاز به تزریق وجود دارد. در صورتی که این بیماری بیش از ۱۰ سال طول بکشد، افراد در معرض ابتلا به سرطان کولون قرار می‌گیرند و اگر در خانواده نیز سابقه این سرطان وجود داشته باشد، امکان ابتلا به سرطان کولون افزایش پیدا می‌کند.
صابرفیروزی در پایان یادآور شد: در صورتی که با مصرف دارو علائم بیماری‌های مزمن التهابی روده کنترل شده باشد تا ۷ سال اول افراد دچار این عارضه نیاز به کلونوسکوپی نداشته، ولی پس از گذشت ۱۰ سال این گروه از اشخاص باید هر سال کلونوسکوپی شوند. همچنین داروهای کورتون دار برای درمان این عارضه به صورت کوتاه مدت به بیماران تجویز می‌شود و در موارد شدید مبتلایان به بیماری مزمن التهابی روده باید تحت عمل جراحی قرار گیرند.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۹۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جز محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جز فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانو افزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جز آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 6097114 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده